14 Nisan 2014 Pazartesi

ÜZÜMLÜ KURABİYE



Merhaba blogcanlar!...
Nasılsınız bakalım...
Yapımı çok kolay ve bir o kadar da lezzetli kurabiye tarifim var bugün...
Üstelik eliniz  hamura değmiyor da :) 
Fırında pişerken eve yaydığı koku da dayanılmaz...:) 

MALZEMELER:

100 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağ yada margarin ( her ikisini birden de kullanabilirsiniz) 
1 yumurta 
1,5 çay bardağı pudra şekeri 
1 su bardağı ince kıyım fındık ( cevizde olur) 
1 su bardağı kuru üzüm 
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un 
1pkt. kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt 

YAPILIŞI:

Yumurtayı, pudra şekerini ve yağı çırpma kabına akın.
Mikserin ucuna hamur yoğurma ayaklarını takıp yumurta, şeker ve yağ iyice özleşene kadar çırpın.
Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
İnce kıyım fındık, üzüm, tarçın, ve elenmiş unla kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
Bütün malzemelerin iyice karıştığından emin olun.( hafif ele yapışacak kıvamda olacak)
Tepsiye yağlı kağıt serin.
Kurabiye hamurundan kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye sıralayın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri pembe renk olana kadar pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Bu tarifi deneyeceğim üzüme bayılırım kurabıyede de harika oluyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...