25 Mart 2014 Salı

ELMALI KURABİYE



Misafirleriniz için şık sunumlu, nefis bir kurabiye tarifiyle geldim bu sefer..
Çay yada kahvenin yanında harika bir arkadaş....


MALZEMELER:

Hamuru için:
2 yumurta
200 gr. tereyağ yada margarin ( ikisini birden yarı orantılı olarak da kullanabilirsiniz) 
1 su bardağı şeker
1 pkt. kabartma tozu 
Alabildiği kadar un 

İç harcı için:
3 adet ortaboy elma
5 kaşık şeker
1 çay bardağı iri kıyım ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:
Pudra şekeri

YAPILIŞI:

Elmaları soyup rendeleyin.
Tencereye alıp şeker ilavesiyle birlikte kısık ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ocaktan akıp soğutun, cevizi ve tarçını ilave edip harmanlayın.

Hamuru için, yumurtaları ve şekeri yoğurma kabına alıp iyice karıştırın.
Yağı ve kabartma tozunu ekleyip pürüssüz bir kıvama gelene kadar elinizle karıştırın.
Unu ekleyip orta sertlikte bir hamur olana kadar yoğurun.
Hamuru yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın.
Orta kısmına iç harçtan koyup ay şeklinde katlayın.
Üzerini mutfak cımbızıyla şekillendirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri hafif pembe renk alana kadar pişirin.
Kurabileyeleri fırından alıp soğutun.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. eminim tadida görüntüsü gibi güzeldir. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik... Aksam aksam bir istahim acildi ki sormayin..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...