12 Temmuz 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI GİRİT KABAĞI


Hayırlı cumalar.... :) 
Nasıl gidiyor Ramazan...
Ramazanda susuzluk çekenler için bir öneri :) 
Bilimsel olarak da kanıtlanmış 
Lailaheillallah dendiği  zaman tükürük salgısı çoğaldığı için ağız kuruluğu gidiyormuş...
Deneyin görün :) 
Hem zikretmiş de oluyoruz böylece :) 



Bu sene girit kabağı bizim eve pek sık girer oldu.
Görüntü olarak da şık duruyor hem...
Bu sefer zeytinyağlı olarak yaptım..
Hemde her bir şeyi çiğden koyup pişirim.
Hem kolay oldu hemde lezzetli...
İç malzemesinde hem bulgur hemde pirinç kullandım... 
Böyle lezzeti daha mı bir güzel oldu ne :) 

 MALZEMELER:

1 kg. girit kabağı
Yarım su bardağı bulgur 
Yarım su bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet kurusoğan
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım bardak zeytinyağ 
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı tarçın 
1 tatlı kaşığı şeker 
Tuz 
1 bardak su 


YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını kazıtıp içini çıkarın.
Soğanları  yemeklik doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Su hariç tüm malzemeyi karıştırıp kabaklara doldurun.
Kabakları tencereye dizip ağızlarına domatesten kapak yapın.
Üzerine 1 bardak su ilave edip kısık ateşte suyunu çekip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Soğuk yada ılık servis yapın.
Afiyet olsun

11 yorum:

  1. Eline sağlık pazarda kabağı gördüm ama hiç denemedim çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim.Ramazana da hafif ve sağlıklı bir lezzet.Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Ben de dün akşam etli yaptım ve ben de hem bulgur hem pirinç koydum :) Ama bizimki bildiğin alelade kabaktan :)
    Hayırlı Ramazanlar Reyyancım, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. offff.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. olsa şimdi ne güzel yerdim:) nefis görünüyor ellerinize sağlık..bende dolmalara hem prinç hem bulgur kullanıyorum bencede daha lezzetli oluyor ..

    YanıtlaSil
  6. Reyhan'cım ellerine sağlık bayılırım bereketli iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım görüntüsünde nefis olduğu belli oluyor ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Enfes görünüyor dolma. Ellerine saglik
    Hayirli ramazanlar
    Nesrin

    YanıtlaSil
  9. Kabağın en cici hali :))
    Hayırlı ramazanlar diliyorum

    YanıtlaSil
  10. Kivrem.... Neden yemek işinde dini epeyce kullanıyorsunuz....İşinizde nötr olmanızı tavsiye ederim..Görüşünüz kendinize kalması temennisiyle....Saygılar.......

    YanıtlaSil
  11. SUSUZLUK ÇEMİYORUM ASLINDA FAZLA AMA AH ŞU HALSİZİLİK BENİ BİTİRİYOR.
    BENDE ÇOK SEVERİM GİRİT KABAĞI,ELLERİNE SAĞLIK CANIM:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...