21 Temmuz 2013 Pazar

MAŞ SALATASI


Huzurlu ve mutlu bir pazar günü diliyorum... 
Ramazan ayını yarıladık neredeyse...
Günler çok çabuk geçmekte...
Mübark günlerde öyle...
Kıymet bilmeli, değerlendirmeliyiz... 



Maş fasulyesini ilk kez salata yaparak kullandım ben...
Çok da sevdim.
Yararlarınıda öğreninde bizim kilerde yerini almoş oldu...
Yeşil mercimeği kullandığınız heryerde kullanabilirsiniz maş fasulyesini... 


MALZEMELER:

1 su bardağı maş fasulyesi
1 kutu konserve mısır 
2 adet kapya biberi
1 adet kuru soğan 
1 tutam kıyılmış maydanoz 

Sosu için:
Yarım limon 
3 kaşık sirke 
Tuz 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 

YAPILIŞI:

Maş fasulyesini tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık on beş dakika haşlayın ve süzün.
Fasulyeleri salata kasesine alıp üzerine yemeklik doğranmış soğanı, minik küpler halinde doğranmış kapyaları,mısırı ve maydanozu ilave edip harmanlayın.

Sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırıp salayanın üzerine gezdirin.
Çok fazla ezmeden karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Süper görünüyor.Bayıldım.Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
    http://lezzettaneleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Çok severim reyyancın. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bir türlü alıp deneyemedim,nasip olmadı:(
    Nefiss görünüyor canım:)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık hiç yemedim ama görüntü süper eminim lezzetide öyledir.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl bişey ki acaba bu fasulye? Denemek lazım, marketlerde vardır heralde, bi bakayım bakalım ;)
    Ellerine sağlık Reyyancım, renkleri harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglik suanda nasilda canim cekti :( hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...