30 Ocak 2013 Çarşamba

LOR DOLMASI


Zamanın çocukları akıl küpü maşaAllah... 
Hepsi folik asit çocukları... :)
Hazır cevaplılıkta üstlerine yok... 
Benim büyük yeğen bizde bir kaç gündür... ( büyük dediğim de 6 yaşında )
Dün dedim ki Mertali kahvaltıda ne istiyorsun... 
Sucuklu yumurta dedi...
Ama bizim evde sucuk yok ne olacak şimdi dedim...
Gidip al marketten de olsun sucuğumuz, onu da ben mi diyeceğim sana dedi... 
 Emir büyük yerden geldi gittik aldık tabi :) 


Lor dolması Erzuruma ait bir lezzet.
Her ne kadar anne tarafım Erzurumlu olsa da ilk kez yapıldı bizim evde ve çok beğenildi... 
Çayın yanında değişik bir şeyler arayanlar yapsın derim bu tarifi... 


MALZEMELER:

1 kg. pazı yaprağı 
500 gr. lor peyniri
2 adet kuru soğan 
2 bardak pilavlık bulgur 
Yarım bardak sıvı yağ 
Tuz 
Kuru nane 
Çok az  kaymak 

Üzeri için:
2 kaşık tereyağ 
2 diş sarımsak 

YAPILIŞI:

Pazı yapraklarını yıkayın.
Yumuşayana kadar haşlayın.( çok haşlamayınki sararken yırtılmasın) 

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Bulguru ilave edip kavurun ve pilav gibi pişirin.
Biraz ılınınca loru,kaymağı  tuzu, naneyi ve isteğe bağlı olarak pul biberi ilave edip harmanlayın.
Harcı pazı yapraklarına sarıp tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

Üzeri için, tereyağını eritin içine rendelenmiş sarımsakları ilave edip sarımsakların kokusu çıkana kadar ocakta tutun.
Dolmaları servis tabağına çıkartıp üzerine sosu döküp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

İsteğe bağlı olarak yoğurtla da servis yapılabilinir...



20 yorum:

  1. Efendim istendi mi yapılacak. İşte o kadar! :) Boynumuz kıldan ince ;) Tarif çok farklı geldi, ellerinize sağlık değişik ama lezzetli görünüyor. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ooof burdan çok güzel görünüyor :))
    olsada yesek :)
    ellerine sağlık tatlım...

    evet senin yiyen hem akıllı hem uyanık :))

    YanıtlaSil
  3. :)) şimdikiler fenaaa..ellerine sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. benim annem gümüşhaneli olduğundan bu bildiğim bir lezzet harika birşey ben çok seviyorum,ellerine sağlık diyorum,afiyetle...

    YanıtlaSil
  6. artik sizinde bir sucugunuz var ne güzel :)))
    lor peynirini ben yaptim dolmasinida sen :)
    ellerine saglik güzel görünüyor tadini bilemiyorum ama güzele benziyor.

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik.cok guzel olduguna eminim.

    YanıtlaSil
  8. Farkli bir tat , ellerine saglik reyyancigim...

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNİZE SAĞLIK... DENEMEM LAZIM YAKIN ZAMANDA ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  10. kesinlikle öyleler...maşallah hepsine...:)) e herşeyide mertaliden beklemeyin canım:))) bu arada tarif süper...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...