Herkese mutlu, huzurlu bir akşam diliyorum..
Nasılsınız bakalım....
Kırmızıbiberi sevmeyeniniz var mı bilmiyorum ama, ben bayılırım...
Kahvaltılık sosunu,turşusunu,salataya kattığı lezzeti vs.
Bu sene de kış hazırlığı olarak farklı bir turşu yaptım kırmızı biberle...
Biberin vakti geçmeden paylaşayım istedim yapmak isteyenler için...
MALZEMELER:
2 kg. kırmızı biber
2 kaşık toz şeker
1 litre üzüm sirkesi
Yarım su bardağı sıvıyağ
10 diş sarımsak
Defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 bardak su
Kaya tuzu
Tane karabiber
2 tane acı arnavut biberi ( eklemeyebilirsiniz)
YAPILIŞI:
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp iri küpler halinde doğrayın.
Tencereye, suyu, sirkeyi, yağı ve şekeri alıp kaynatın.
Arnavut biberlerini ilave edin.
Ardından biberleri ilave edip diri kıvamda pişirin.
Kavanozlara paylaştırıp üzerine maydanoz, biber, sarımsak , defne yaprağı ve kaya tuzunu ekleyip kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
*Sıcakken kavanozların ağızlarını kapatıp ters çevirdiğimiz için vakum oluşuyor, bu nedenle kilerde saklayabilirsiniz ancak kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Arzu ederseniz hemen tüketebilirsiniz...
ben bunu çok severim...
YanıtlaSilnolur 1 tabakda bana :))
ellerine sağlık canım...
Cok severim kırmızı biberi ellerinize saglik..
YanıtlaSilBen kırmızı biberi çok severim ama közlenmemişse ağzıma sürmem, bunu közleyerek yapabilirmiyiz ? Olur sanki hı ;)
YanıtlaSilama ağzına öyle sert sert gelmiyor ki :)
Silsen bi öyle dene bakalım nasıl olcek :D
tarifi evde biberim de varken denicem inşallah, çok teşekkürler, emeklerine sağlık.
YanıtlaSilkesin denemem lazım , kahvaltıda bile yiyebilirim :) kışın sürekli kavanozlarda hazır alıyorum , hazırdaki gibi kıtırlık oluyor mu ?
YanıtlaSilyok canım olmuyor
Silama daha kıtır istersen az pişir ;)
Ellerine sağlık arkadaşım bende közleyip dondurucuya attım:)kışın salatasını yaparım:)
YanıtlaSilBende geçenlerde yaptım bunu nefis oluyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSil