8 Nisan 2012 Pazar

SEBZELİ HAMSİ BUĞULAMA

 


Mutlu ve huzur dolu bir hafta diliyorum herkese...
Nasılsınız bakalım...
Onbeş günlük bir yoğunluğun ardından yeniden burdayım
Her ne kadar ara sıra bloğa baksam da özlemişim buraları ya hu....
Yokluğumda beni yalnız bırakmayan arkadaşlara canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum efendim...
*****
Aslında bizim bu akşam ki menümüzde bu yemek yoktu...
 Kenarda köşede yayınlanmayı bekliyormuş tarifim  meğer :)
Belli bir ölçüsü yok aslında 
Balığa yakışan sebzeleri katıp karıştırıyorsunuz hepsi bu :) 

Nasıl mı yaptım hemen diyim...
  1 adet irice kuru soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavuruyorsunuz...
Ardından küp küp  doğranmış 1 patatesi ve ince doğranmış 1 havucu katıp kısık ateşte buğuluyorsunuz.
5-6 adet mantarı ince kıyıp sebzelere ekliyorsunuz 
2 adet domatesi kabuklarını soyup küp küp doğruyorsunuz ve sebzelere ilave ediyorsunuz
En son yarım kg. kadar ayıklanmış, kılçıkları alınmış hamsileri ilave edip tuzunu ve biberini ayarlıyorsunuz ve çok kısık ateşte buğuluyorsunuz....
Balıklar pişince servis aşamasında kıyılmış maydanoz serpip servis yapıyorsunuz 

Hadi afiyet olsun :) 

39 yorum:

  1. Olsun kıyıda köşede kalmış tariflerde çok işe yarıyor ve arkadaşlarının canını balık çektiriyor:) Canım benim kara kedi geziyor buralarda senin oralarda da geziyor anırım:))Uzun zaman oldu birbirimize yazmayalı, ne oldu sana bana anlamadım. Ben zaten iyice tambelleştim, yok ders, temizlik, yeni doğan yeğen derken. Hakkını hellal et. Sanal da olsa tanışıp selamı estiğim arkadaşlarıma karşı kendimi sorumlu hissediyorum hep!

    Çook öpüyorum, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nazara geldik sanırım :)

      gönüller bir olsun :)

      teşekkür ederim

      Sil
  2. Nekadar güzel görünüyor canim cekti inan:) ellerine saglik etkinligime bekliyorum sizleri




    Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
    "Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
    7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
    http://pasasofram.blogspot.com/ adresimde göndereceğiniz birbirinden
    güzel tarifleri yayınlayacağım...
    Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
    sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
    bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
    Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
    lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
    etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
    lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim

      katılırım inşaAllah canım
      davetin için teşekkür ederim

      Sil
  3. Canım çok severim ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık çok farklı bir tarif olmuş sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. nasılsın canım buğulama harika görünüyor benim yaptığımdan çok farklı ve böylesi daha birhoş göründü gözüme ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hamd olsun canım iyiym

      senin yaptığın nasıl :)

      Sil
  6. Hoş geldin sefalar getirdin..Yarın benimde niyetim balık pişirmek.Bana kalsa buğulamanın her türlüsünü erim ama evdekiler...Maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş buldum teşekkür ederim....
      bu evdekiler çok oyun bozan canım :))

      Sil
  7. ellerine sağlık canım çok güzel bir balık yemeği kızartmadansa buğlama daha hafif olmuştur
    nefis görünüyor canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genelde kızartmadan uzak duruyoruz ev halkı olarak

      daha sağlıklı böyle

      teşekkür ederim :)

      Sil
  8. domatesde yakışıyor.. mımm..

    ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de mmmm :)

      teşekkür ederim

      Sil
    2. bence de mmmm
      teşekkür ederim :)

      Sil
  9. seviyorum böyle rengarenk yemekleri ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. OOO SUPER OLMUSSS HEMDE COK SAGLIKLI....ELLERINE SAGLIK CANIM

    YanıtlaSil
  11. bir karadenizli olaraka beğenmezsem olmaz...
    enfeees görünüyor...
    ellerinize sağlık...
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  12. Hamsinin bütün halleri hoşuma gider, çok içaçıcı olmuş, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hamsi mucize balık bence herşeyi güzel oluyor yaww :D

      Sil
  13. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. eşim sevmediği için buğulama yapamıyorum ama ben çok severim,keşke üşenmesemde kendime yapsam,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fırında da yapabilirsiniz ızgara niyetine ;)

      üşenme sen yap kendine :D

      Sil
  15. ANIMSIN BENİM NE KADAR GÜZEL YAPMIŞSIN
    :)
    KÖRÜNTÜSÜ HER ŞEYİ İLE MÜKEMMEL.

    YanıtlaSil
  16. bizim evde buğulama çok sevilir..ellerine sağlık harika görünüyor...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buğulama hem lezzetli hemde çok pratik oluyor

      beş dakka da sofrada :)

      Sil
  17. harika bir lezzet olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  18. Renklere bayıldım, nefis görünüyor. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık, hamsi buğulama nefis görünüyor.
    Ama ben rengarenk görünen sebzeleri alayım, hamsileri balık sevenler alsın : )

    YanıtlaSil
  20. merhabalar... sizin yaptığınız güzel şeyleri izlemeye geldim :) sizide benım bloguma beklerım..

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Hamsiye bayılırım, ne yazık bu sene fazla yiyemedim:(( Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...