21 Mart 2012 Çarşamba

BAL KABAKLI KEK



Ebu'd-Derda (r.a) anlatıyor: “Rasûlullah (s.a.v)'in şöyle dediğini işittim: Kim bir ilim öğrenmek için bir yola sülûk ederse, Allah onu cennete giden yollardan birine dâhil etmiş demektir. Melekler, ilim talibinden memnun olarak kanatlarını (üzerlerine) koyarlar. Semâvat ve yerde olanlar ve hatta denizdeki balıklar âlim için istiğfar ederler. Âlimin âbid üzerindeki üstünlüğü dolunaylı gecede kamerin diğer yıldızlara üstünlüğü gibidir. Âlimler peygamberlerin vârisleridir. Peygamberler, ne dinar ne dirhem miras bırakırlar, ama ilim miras bırakırlar. Kim de ilim elde ederse, bol bir nasib elde etmiştir." [Ebu Dâvud, İlm 1 (3641); Tirmizî, İlm 19, (2683); İbnu Mâce, Mukaddime 17, (223).]
 ***
 “Muhakkak ki Allah bu ümmet için, her yüz senenin başında, kendisine dini tecdid edecek kimseler gönderecektir”(Ebu Dâvûd, Melahim 1, (4391)

Son günlerde bazı bloglar da tasavvuf ve tasavvuf alimleri hakkında ileri geri laflar edilmeye başlandı...
Her şey bitti sıra alimlere geldi.
Ben tasavvuf'u anlamadım o zaman tasavvuf doğru değildir demek ne kadar cahilce bir düşünce...
Ne diyelim Allah anlamayı ve sevmeyi nasip etsin...
Amin....

**** 
Herkes'e merhaba...
Nasılsınız bakalım
Bal kabağının zamanı geçmeden bu tarifi veriyim istedim.
Tadı çok güzel, hemde besleyici, hemde bal kabağı yemeyen çocuklar için güzel bir gizleme şekli :) 

MALZEMELER:

4 yumurta
1 bardak şeker ( ben çok sevmediğim için bir bardak kullandım 1,5 bardak da kullanabilirsiniz) 
1 bardak balkabağı püresi ( kabakları küçük doğrayıp tencereye alın kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip blender'dan geçirin) 
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı zencefil
1 pkt. kabartma tozu 
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
Un 
İsteğe bağlı iri kıyım ceviz ( bende azıcık vardı onu ekledim) 

YAPILIŞI:

Şekeri ve yumurtaları bir kaba alıp iyice çırpın.
Püreyi, sütü ve yağı ilave edip karıştırın.
Baharatları elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip orta yoğunlukta bir karışım elde edin.
Kek karışımını yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Soğuyunca servis yapın...
Afiyet olsun...

19 yorum:

  1. Çok nefis olmuş,süper görünüyor ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  2. ben denemedim ama görüntüsü muhteşem canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. renginden belli ne kdr güzel olduğu

    YanıtlaSil
  4. İleri, geri mi ? Nerede ve neden ?

    Keke balkabağı koymak aklıma gelmez di, bir de unu elemesek ne olur ya, ben hiç elemiyorum :D
    Gideyim mutfağa da kek yapayım bari, balkabaksız olacak bizimki ne yapalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mailden yazarım ben sana ;)

      unu elemessek ne olur un havalanamadığı için kek hamuru ağır olur :)

      illa bal kabağı gerekmıyor tabiki
      bak dolaba ne varsa at içine işte :)

      Sil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bal kabağı nasıl da lezzetli yapmıştır.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel bir tat bıraktı :)
      teşekkür ederim...

      Sil
  6. Kekin nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. OFFFFFFFFFFF MİSSSSSSSSSSS
    NE DEMEK LAZIM MUHTEŞEMMMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglik hayatim,harika goruntuler.bilmemekle degil,ogrenmek istememekle alakali bence o tur insanlarin sorunlari.alimleri bilmiyorsan konusma o kadar.hepsi bu.sevgilerle hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim...
      malesef canım yaa bilmeden konuşmak ne kadar büyük bir hatadır...

      Sil
  9. görüntüsü çok güzel de ben tadında herhangi bir aroma olup olmadığını merak ettim balkabağından dolayı, ellerinize sağlık afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. balkabağının tadı öyle baskın değil bu kekte
      baharatta kullandığım için hepsinin aroması birbirine geçmiş :)

      Sil
  10. bu birkaç yerde daha görmüştüm çok güzel oluyormuş, ellerine sağlık çok güzel kabarmış.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...