1 Ekim 2011 Cumartesi

FIRINDA TÜRLÜ YEMEĞİ


Merhaba...
Nasılsınız bakalım :)
Dün fizik tedavi doktorum, tedaviyi bir hafta daha uzatalım dedi
Ne yapalım boynumuz kıldan ince
Ağrıyan bir inceliği var ama olsun :)
Dün ayrıca dediğim gibi DMC bayisine gittim.
Gözüm gönlüm açılsın diye, ama düzenleme olduğu için ortalıkta pek bişey yoktu.
Daha önceden gördüğüm masaörtülük bir kumaş vardı. 90*90 ebatında işlemeye hazır.
İşleme kısımları az ve fiyatı çok olunca almaktan vazgeçtim.
Ve ben aklıma hiiiiiiiççç olmayan bir şey aldım :)
Goblen :)
Evet goblen aldım.
Çok büyük değil, papatya ve gelincikli uzunca bir pano :)
Daha önce hiç goblen işlemedim.
Yapabilirmiyim falan derken, komşumuz da sen neler yapıyorsun bunda ne var yapamayacak diyince dayanamadım aldım :)
Doktor yasaklamasına rağmen bugün bir iki iğne batırdım :)
Zevkliymiş ama boynumda feci ağrıyor :(
Neyse ne yapalım nasılsa tedavi oluyorum dimi :D

****

Paşasofram birlikte zayıflayalım etkinliği düzenlemiş.
Katılmak isteyenler arkadaşımızın bloğunu ziyaret edebilir :)
Aslında kurabiye tarifi vermekti niyetim ama etkinliği görünce, hem yapması kolay, hem de hafif bir tarif vermek istedim :)

Bütün sebzeleri karıştır sonra hooooppp fırına
Sonra bir ara unutabilirsiniz yemeği :)

MALZEMELER:

2 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Su

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soğun.
Sivri biberleri 3 parmak genişliğinde kesin.
Bütün sebzeleri küp küp doğrayın.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Bütün sebzeleri karıştırma kabına alın.
Tuzu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın ve fırın kabına aktarın.
Bir kase de salçayı 1 su bardağı kadar sıcak suyla inceltip sebzelerin üzerine aktarın.
Fırın kabının ağzını yağlı kağıtla ardından aleminyum folyoyla kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

19 yorum:

  1. Şu goblen bitince nasıl birşey olacak çok merak etmeye başladım. yavaş yavaş kendini yormadan işle ama...
    Çoook geçmiş olsun bir de...

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun..leziz gözüküyor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Cok gecmis olsun arkadasim ins en kisa zamanda tüm agrilarindan kurtulursun.

    Tafirin icin vede katildigin icin cok tsk.ederim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. Cok gecmis olsun arkadasim ins en kisa zamanda tüm agrilarindan kurtulursun.

    Tafirin icin vede katildigin icin cok tsk.ederim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. Türlü yemeğinin her türlüsünü severim nefis görünüyor ellerinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
  6. en sevdigim ve en deger verdigim yemek diyebilirim. fotografa laf yok zaten muhtesem...

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun.türlü de harika görünüyor ben çok severim türlüyü Senin de eline sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Daha önce demiştim bir de buraya yazayım Reyyan dayaklıksın !!!
    Fıtığın var ve gittin goblen mi aldın eferimmm :)
    sakın sıkıntıdan patlarım yok sa deme haa :)

    YanıtlaSil
  9. Nohut, inan bende çok merak ediyorum
    nasıl olacak diye :)

    YanıtlaSil
  10. Paşasofram, amin inşaAllah


    rica ederim ne demek ;)

    YanıtlaSil
  11. Şirin Aksoy, ben aslında patlıcanlı türlü yemeklerini sevmem ama bu hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  12. Nesliname, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  13. Tombul tarifler, teşekkür ederim yorumun için

    YanıtlaSil
  14. Sedo, öyleyim valla :)
    napıyım dayanamadım aldım
    satıcıda iyi pazarlıyor malını
    yanda ben hopp diye atlıyorum :)

    geçen gün boynum çok ağrıdığı için hiç bişey yapmadım boylu boynca uzandım bütün gün ve sıkıntıdan patladım :)

    bütün kabahat annemde hiç boş durmaya alıştırmamış ki beni
    her seferinde bişeyler vermiş elime yapayım diye :)
    eskiden daha çok bir takıntım vardı da şimdi bıraktım onları çok şükür

    mesela file işi masa örtüsü dokuduğumda fiskos masa ama illa hergün en az 15 sıra yapacaktım

    yoksa uyumuyodum :)
    ne deliymişim yaa :D

    YanıtlaSil
  15. çok geçmiş olsun. ellerinize sağlık lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  16. geçmiş , gitmiş olsun inşallah
    Türlünün tencerede , fırında , tavada her türlüsü makbuldür hele birde mevsiminde yapılırsa, domates domates gibi biber biber gibi kokuncada dadından yenmez.

    goblen heee hayırlı olsun :DD
    çok severim . ama o tedavileri niçin oluyoruz , iyi olmak için değilmi , lütfen ağrılarla inatlaşmayalım , yoksa onlara yenik düşeriz .
    Yaramazlık yapmak yok hihihiiii

    YanıtlaSil
  17. çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. Reyyan cım,
    Geçmiş olsun canım, bu kadar çok elişi yaparsan ve marifetli olursan olacağı bu:)Günde 15 sıra yapmadan uyumuyordun hı !! Ben de örgü örerken öyle deli olurum, hemen bitirmek isterim, hiç yerimden kaldırmasınlar beni :)) Türlü güzel olur, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...