23 Şubat 2011 Çarşamba

BAHARATLI KURABİYE


Bu hafta boynumdaki fıtıklar iyice yordu beni, hiç keyfim yok aslında...
Sanki sırtımda tonlarca yük var, başımda fırıldak gibi dönüyor bazen.

15 tatilin ardından gittiğim modelistlik kursunu astım geçen hafta
Aslında mecburi bi asış oldu benimkisi

Bugün gittim
O kadar çok konu işlemişler ki
Bi yandan yeni konuları takip etmek bi yandan eksiklerimi tamamlamak tam manasıyla helak etti beni.
Daha da bitmedi 3 dosya kağıdı çizimim var ama bende hal yok
Devamı yarına inşaAllah...

****

Uzun zamandır arşivimde yayınlanmayı bekleyen kurabiyelerimle kabartma tozu poşetinde tanıştım :)
Daha önce anasonlu tatlı bir kurabiye ne yaptım nede yedim.
Herşeyin bir ilki vardır diyip önce aktardan anason aldım sonra sıvadım kolları yaptım kurabiyeyi

Aslında kurabiye sıkma torbasına konulup şekillendiriliyor.
Benim sıkma torbam yok ama şırıngam var.
Torbadan daha zor şekil veriliyor kol kaslarını daha kuvvetli olması lazım yani
(benimde kaslar bi güçlü bi güçlü ki :) )

O yüzden şırıngadan vaz geçip elimle şekil verdim
Tadını çok beğendim ve tarif defterimde sürekli yapılabilecekler arasında yerini aldı
Bakalım siz beğenecekmisiniz.

MALZEMELER:

200 gr. oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 pkt. vanilya
1 yumurta
1 pkt. kabartma tozu
2 su bardağı un
2 bardak hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı toz kişniş
Yarım çay kaşığı anason
( tarifte toz halinde idi ama ben tane kullandım )

Süslemek için:

1 paket bitter çikolata

YAPILIŞI:

Margarini mikserle krem haline getirin.
Pudra şekerini, vanilyayı, hindistan cevizini ve baharatları ilave edip karıştırın.
Yumurtayı ilave edin.
En son unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
(hamurun kıvamı ele hafif yapışan bir kıvamda olacak.)
Eğer sıkma torbanız varsa hamuru sıkma torbasına koyup şekilli uclarla yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkın.
Yada elinizle hafif yuvarlayıp  tepsiye dizin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğutun.
Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı kürdan yardımıyla sürün.
Çikolatalar donunca servis yapın.

Afiyet olsun.



6 yorum:

  1. Geçmişler olsun canım.Boyun ağrısını bilirim.Bu arada boynundaki fıtıkla bu lezzetleri yaptınsa,boynun düzelince düşünemiyorum:)Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bakalımda ne zaman geçicek

    aslında boynum izin verdiği bi gün el açması böreklerimden birini yapıp paylaşayı düşünüyorum

    bakalım nasip :)

    yorumun için ayrıca teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. CANIM BLOĞUMDA ÖDÜLÜN VAR ALIRSAN SEVİNİRİM...

    YanıtlaSil
  4. selam ben Aynur
    bloğunu yeni gördüm arkadaşım nefis tariflerin var hatta iki tane denemek üzere aldım bile eline sağlık boynuna da sağlık olsun inşaallah
    ayrıca izlemeye aldım seni
    sevgilerimi bırakıp şimdilik gidiyorum

    YanıtlaSil
  5. canım çoook çook geçmiş olsun,ödülün bloğumda alırsan çok sevinirim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...