19 Ocak 2011 Çarşamba

Saray Köftesi


MALZEMELER:

Köftesi için:
Yarım kg. Köftelik kıyma
1 yumurta
3 dilim ekmek içi
1 adet soğan
tuz
karabiber

Krep hamuru için:
1 su bardağı süt
1 yumurta
un
tuz

Sosu için:
2 domates
1 diş sarmısak
2 kaşık sıvı yağ
tuz
karabiber
kekik
maydonoz


Kızartmak için:
İllaki Tereyağ:)

YAPILIŞI:
Köfte için soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Ekmek dilimlerini ufalayın.
Kıymayı, yumurtayı,ekmek içini, soğanı tuzu ve biberi katıp yoğurun
Buz dolabında bekletin.

Krebi için gerekli olan malzemeleri karıştırıp boza kıvamında bir hamur elde edin.
Krep tavasına birer keçpe döküp arkalı önlü pişirin.

Sosu için domatesleri küp küp doğrayıp tencereye alın. kıyılmış sarmısağı tuzu ve sıvı yağı ilave edip domateler suyunu çekene kadar pişirin.
pişen sosa biberi ve kekiği ekleyip karıştırın.

Köfteden parçalar kopartıp rulo yapın. krebin ortasına koyun. ve rolu yapın.
Bütün malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra ruloları buzluğa koyun.

rolular hafif donunca buzluktan alın.
1 parmak genişliğinde kesip tereyağ eritilmiş tavada kızartın.

sos eşliğinde maydonozla süsleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun .

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...