19 Ocak 2011 Çarşamba

Altunizade Çorbası


Davet sofralarının sıcacık sunumudur Çorbalar
Hem lezzeti hem de içenin içini sımsıcak sarmasıyla hoş muhabbet sofralarınızın vazgeçilmesi olacak bu çorba :)

MALZEMELER:
1 adet tavuk göğsü
1 adet havuç
1 adet patates
8-10 tane mantar
3 kaşık bezelye
3 kaşık mısır tanesi
3 kaşık tepeleme un
2 çorba kaşığı tereyağ
1 bardak süt
1 adet limon
1 yumurta sarısı
tuz
aldığı kadar su


YAPILIŞI:
Tavuk etini haşlayıp küçük küçük doğrayın.

Havuç ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayın bezelyeyi de ilave edip haşlayın.
Mantarları küçük küçük doğrayıp limonlu suda yumuşayıncaya kaldar haşlayın.


Tencereye tere yağını alıp eritin.
3 kaşık unu ilave edip kavurun.
Un kavrulunca 1 bardak sütü ve alabildiği kadar suyu ilave edin.
Çorba kaynamaya başlayınca haşlanmış sebzeleri,mısırı ve tavuk etini ilave edin, beş dakika daha kaynatın.
Tuzunu katın.


Bir kasede yumurta sarısını ve bir limonun suyunu karıştırıp çorbaya terbiye verin.
Bir miktar daha kaynattıktan sonra sıcak servis yapın.




Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...