19 Ocak 2011 Çarşamba

Mantarlı Tavuk ve Polenta Topları


MALZEMELER:

Mantarlı tavuk için:

Yarım kilo tavuk kuşbaşı (ben but kısmından kullanıyorum daha yumuşak oluyor)
250 Gr. taze kültür mantarı
1 soğan
1 kaşık un
tuz
karabiber
sıvı yağ

Yapılışı:
Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Ardından tavuk etlerini atıp, etler rengini değişene kadar kavurun.
Ardından yıkanıp irice doğranmış mantarları katın.( Bu arada ocağın ayarı mantarlar çok su vermesin diye yüksekte olsun)
Mantarlar suyunu çekince 1 kaşık unu ekleyip kavurun.

Tuzu ve biberi ayarlayıp polenta topları ile sıcak servis yapın.

POLENTA TOPLARI:
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
yarım bardaktan az su
tuz
muskat rendesi( isteğe bağlı)

Sosu için:
2 bardak doğranmış dometes
2 diş sarımsak
3-4 kesme şeker
tuz
nane
sıvı yağ

Tencerede mısır unu,süt ve suyu karıştırarak orta ateşte pişirin.
Kaynamaya başlayınca kaşar rendesini ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.
tuzu ve muskat rendesini katıp iyice karıştırın.
Hamurdan kaşık yardımıyla küçük toplar alıp yağlanmış fırın kabına dizin.

Ayrı bir tencerede sosu pişirin.
Bunun için sıvı yağda doğranmış sarımsağı şöyle bi çevirin. diğer malzemeleri katın.
domatesler suyunu çekince sosu blendrdan geçirin.
Kaşık kaşık topların üzerine dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika arası pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...