19 Ocak 2011 Çarşamba

Merengli Balkabağı Tart


Benim en çok yaptığım tarttır bu
hem tadı çok lezzetli hemde hafif bir tadı var
Emine Beder'in Pastalar Kurabiyeler kitabından uyguladım.


Tavsiye ederim.


Malzemeler:

Hamuru için:

150 gr. oda ısısında yumuşamış margarin
2 yumurta sarısı
1/2 bardak şeker
1/2 paket kabartma tozu
un

İç malzemesi:


350 gr. balkabağı( soyulup yeşik kısımları alınmış)
3/4 bardak şeker


Üzeri için:
3 yumurta akı
2 kahve fincanı pudra şekeri


Yapılışı:

Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırıp yoğurun.
30 cm. çapında bir kek kalıbını yağlayıp altına un serpin.
Hamuru açıp kalıba yayın.
Çatalla delikler açıp 180 dereceli fırında hafif pembe olana kadar pişirin.

Diğer yanda bal kabaklarını küçük doğrayıp şekeri katın kısık ateşte pişirin ve soğutun.

Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın.
purda şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. parlak bir görüntü almasını sağlayın.

Pişen tartı fırından alıp ılıtın.
içine balkabağını yayın.
onunda üstüne yumurta aklarını yayın.
Çatalla dalga şekli verin.

Fırının derecesini 140 'a getirin.
Tartı fırına koyup yumurta akları pembe olana kadar pişirin.

soğuk servis yapın.

Afiyet olsun


1 yorum:

  1. bu tarifi arıyordum işte, iyi ki gözüme takıldı, yapacağım zaman gelip tarifi alıcam, sevgilerimle, iyi akşamlar...
    not: verdiğin bilgiler için teşekkürler canım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...