20 Ocak 2011 Perşembe

Hamsili Ekmek


MALZEMELER:
1 bağ ince doğranmış pazı
1 demet ince doğranmış taze soğan
3-4 adet ince doğranmış pırasa
2 ince doğranmış kuru soğan
1 kase kılçıkları alınmış hamsi
2 yumurta
yarım kibrit kutusu kadar iç yağ
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 demet ince doğranmış maydonoz
1 demet ince doğranmış nane (kuru nanede olabilir)
1 bardak sıcak su
aldığı kadar mısır unu
tuz,pulbiber

YAPILIŞI:
Pazı yapraklarını tuzla iyice ovun.sonra yıkayın. iyice sıkın.
Sonra diğer malzemeleri katıp karıştırın.
çok kuru olmayan bir hamur yapın.(ele yapışmayack ama kuruda olmayacak.

Yağlanmış tepsiye döküp biraz sıvı yağ sürün.
Kare kare kesip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Ilınınca servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...