10 Haziran 2017 Cumartesi

PORSİYONLUK REVANİ TATLISI


Herkese merhaba...

Üstü hafif ağdalı, içi yumuşacık revani tarifi vereceğim bugün.
Yapımı da oldukça kolay.
Vereceğim ölçüden 8 tane revani oluyor ama siz ölçüleri iki katına çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER:
Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

Revani için:

2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 pkt vanilya
Yarım pkt kabartma tozu

Üzeri için:
Kaymak
Yeşil fıstık

YAPILIŞI :

Şerbeti için gerekli olan malzemeleri tencereye alıp kaynama noktasına gelince kısık ateşte 10 dakika kaynatıp soğutun.

Yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alıp mikserle iyice çırpın.
Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Muffine kaplarını yağlayıp revani harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fansız fırında pişirin.
Fırından alıp 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve tepsiye dizin.
Üzerine şerbeti döküp tepsiyi kapalı fırına koyup soğuyana kadar fırında bekletin.
Revanileri servis tabağına alıp kaymak ve yeşil fıstıkla süsleyin.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...