18 Mart 2016 Cuma

ELMALI PAY


MALZEMELER :

1 yumurta
150 gr. oda sıcaklığında margarin
130 gr. toz şeker
3 kaşık süt
1 limon kabuğu rendesi
1 pkt vanilya
5gr  kabartma tozu
165 gr un

Arası için :
2 adet elma
Tarçın

Üzeri için :
2 kaşık dilediğiniz reçel
2 kaşık su

YAPILIŞI :

Şekeri ve margarini çırpma kabına alıp yüksek devirde 2 dakika çırpın.
Süt, yumurta, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu ve unu ekleyip düşük devirde karıştırın.
Hamurun yarısını yağlanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba döküp düzgünce yayın.
2 adet elmanın kabuklarını soyup ince dilimler halinde doğrayıp  boşluk kalmayacak şekilde hamurun üzerine dizin.
Üzerine tarçın serpip kalan harcı elmaların üzerine yayıp önceden ısıtılmış 160 dereceli fanlıfırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Payı fırından alıp ılındırın.
Servis tabağına alın.
Reçeli ve suyu sos tenceresi alıp 2-3 dakika kaynatıp soğutun.
Sosu  payın üzerine yayıp dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun

4 yorum:

  1. Elinize sağlık elmalı paya bayılırım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. blogları gezerken bulduğum bu güzel blogu hemen takibe aldım. bende beklerim. sevgiler.
    http://soslubadem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...