16 Ekim 2014 Perşembe

ŞEKERPARE



İnstagram açıldığından beri, blogların pabucu dama atıldı sanki...

Yada telefondan nete girmek daha pratik olduğundan blog güncellemeleri erteleniyor.
Her ne şeklilde olursa olsun, eski canlılığı yok sanki blogların...
Blog güncellemesiyle arayı uzatanlardan biride ben oldum malesef :( 
Ha bugün ha yarın derken, bir bakmışım ay olmuş güncellemeyeli...
Bugün hazır pc'yi açmışken, bayramda yaptığım tatlının tarifini paylaşmak istedim...
Tatlılar illaki bayramda yenecek değil ya :) 

MALZEMELER:
Hamuru için:

1 yumurta
1 yumurtanın sarısı 
1 pkt. tereyağı 
1 bardak pudra şekeri
1 pkt. kabartma tozu 
Aldığı kadar un 
Bütün fındık

Şerbeti için:
3.5 bardak şeker
3 bardak su 
Yarım limon 

YAPILIŞI:
Şerbeti için gerekli olan malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte, kaynama noktasına geldikten sonra beş dakika daha kaynatıp soğutun.

Hamuru için; 
Yumusak tereyağını, yumurtayı ve yumurta sarısını, purda şekerini yoğurma kabına alıp mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Orta kısımlarına bir tane bütün fındık koyup  bastırın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Sıcakkken üzerine soğuk şerbeti dökün.
Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alıp iyice soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,özlemiştik sizi ve güzel tariflerinizi...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...