Herkese güzel bir hafta diliyorum..
Nasılsınız bakalım...
Yazın gelmesiyle sebze meyveler de bollaştı pazarlarda...
Hepsi körpecik taptaze...
Hava ısındığından beri sabah erkenden gidiyoruz pazara...
Hatta bazı tezgahlar daha kurulmamış oluyor..
Bizim genelde aynı tezgahtan alış veriş yapıyor.
Sürekli müşteri olunca daha güzellerini veriyor satıcı...
Kabakları dolma için almıştık
O kadar körpelerdiki içlerini de değerlendirip mücver yaptım.
Yağda kızartmak yerine az yağda ızgara gibi pişirdim
Çok da hafif oldu....
Malzemeler de göz kararı
Doğra kes, karıştır, pişir...
Bitti gitti bile :)
Nasıl mı yaptım...
1 kilo kabak içini minik minik doğradım karıştırma kabına aldım.
Sonrasında 1 yumurta kırdım, 2 ader taze soğanı ince ince kıyıp içine kattım.
Bir tutam dereotunu ve maydanozuda doğrayıp ekledim.
Tuz, pul biber ve değirmen karabiberi kattım.
Biraz un ilavesiyle ( yoğun ve akışkan bir kıvam olana kadar ) bir güzel karıştırdım.
Teflon tavayı kızdırıp 2 kaşık sıvı yağla yağladım.
Mücver harcından birer kaşık döküp pişirdim.
Ve sıcak servis yaptım....
İsteğe bağlı yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz...
Afiyet olsun...
bayılırım...
YanıtlaSilellerine sağlık.
görüntü muhteşem...
hmm çok severim ellerine sağlım sevgiler
YanıtlaSilkabak mücverine bayılırım resimde çok güzel.Ellerine sağlık
YanıtlaSilMücveri çok severim harika gözüküyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmımm.ellerine sağlık Reyyancım..en sevdiğim köfte...nefis olmuşş..
YanıtlaSilellerıne sağlık nefıs gorunuyor yanına da yogurt sos ımmm doyulmaz yemeye
YanıtlaSileline sağlık canım severim mücveri yazın da bol bol yeriz. afiyet şeker olsun sizlere
YanıtlaSilçok severim güzelde olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilreyyancım benim diğer beğenmediğim tarif amonyaksızdı bunun hamuru daha güzel oldu amonyak miktarı banada fazla gelmişti ama tadında bir anormallik yapmıyor çikolata fikri güzel teşekkürederim:)
YanıtlaSilBAYILIRIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilinanmazsin sekerim, az once twitter'i kabakli tariflerle bombaladim, cunku evde birsuru kabak var! sarisindan ama:) kabak mucveri de pek guzel olur ama tek tek kizartmaya ugrasamam..bakalim tembelligimi yenersem yaparim belki :)
YanıtlaSilmucverin herturlusunu cok severim ama ozellikle kabakliya bayilirim, ellerine saglik...
YanıtlaSilbak,bir şey daha öğrendim,kabağı rendeleyerek yapardım,aklıma hiç gelmedi mini küp doğramak,ellerine sağılık,bunu denerim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilkabak mücveri çok severim..
kocaman sevgiler...
artık zamanı geldi çeşit çeşit yapmak lazım,ellerine sağlık..
YanıtlaSiliçine yumurta koymasak ne olur ki
YanıtlaSilayy tiksiniyorum yumurtadan yaww :(
Görselleriniz ve tarifleriniz çok hoş gece gece hiç dayanamadım desem?? :))
YanıtlaSil