Akşam yemeğinden sonra ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bu hafta kursta öğrendiğim bilekliği tekrardan yapayım dedim kendi bileğime göre, zira kursta yaptığım bana büyük oldu :)
Boğazlarım hala gıdı gıdı yapınca dedim birde şöyle güzel bir bitki çayı yapayım da ev halkı olarak sıcak sıcak içelim dedim....
Fotoğraftaki kutu benden epeyce büyük, üzerindeki bayan Fatma Girik :)
Annem gen kızken dikişe gittiğinde dikiş kutusu olarak kullanırmış.
Daha önceden ne kutusuyd diye merak edenlere hemen diyim
sakız kutusuymuş....
Eskilerin sakız kutusu bile ne orjinalmiş heyy gidi heyyy...
Şimdi de benim boncuk kutum oldu...:)
O ajandada bilekliğin yapım aşamaları yazıyor ne işi var onun orda demeyin hemen :)
Üzerindeki yuarlak şey misina :)
Kristaller,kum boncuk, çayım görüntüde olmayan patlamış mısırımla bir güzel yaptım bilekliğimi
eeee hani nerde diyenler için diyim kolumda :D
daha görüntülemedim kendisini
Sabah olsun güneş açsın ev aydınlansın güzel güzel çekiyim dimi :)
Kış çayıma gelince....
Tarifi lezzet dergisinden alınma
Bizim evde çok sevildi
Sık sık da yapıyoruz artık...
Ağrılı boğazlar için bire bir
Nasıl mı yaptım
hemen diyim....
2 elmayı kabuklarıyla küp küp doğradım tencereye aldım....
Üzerine bir litreden fazla su ekledim.
Bir kabuk tarçın, biraz karanfil, bir tutamda anason ekledim.
Beş dakika kaynattım sonrasında bal eşiğinde afiyetle içtim :)))))
Yapacaklara afiyet olsun şimdiden der herkese iyi geceler, bu postu gündüz okuyacaklara da iyi günler dilerim...
bak seeennn, harikaymis bu çay, olsa da içsem :((
YanıtlaSilellerine saglik canim :)
ne guzel yapmissin keyfini.afiyette olursun her daim boyle insallah.cay tarifi yapilmak uzere not edildi.sevgiyle ve afiyetle insallah.
YanıtlaSilkutu çok güzel amaaaa
YanıtlaSilOhhh mis gibii olmuş, afiyetle..
YanıtlaSilKutuya bayıldım, yapıyorsun yapıyorsunda hani nerede bu incik, boncuklar, çayınıda sevsinler :))
YanıtlaSilohh sıcacık misler gibi..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSileee iyiymiş bu bitki çayı, anason tadını benim kardeş pek sevmez ama onsuz denerim ben de.. Tarçınla elmenın olduğu herşeye taparım.
YanıtlaSilmavi rüyam,bence de harika bir çay :)
YanıtlaSilu.aydın, dedim biraz keyif yapıyım iyi gitti doğrusu :)
YanıtlaSilNabrut, dimi :)
YanıtlaSilElif'in defterinden, teşekkürler ....
YanıtlaSilSedoş, eee gösterdim ya sana ama :)
YanıtlaSilseviyolar o kutuyu herkes :) bende seviyorum hatta anneme diye başka saklamadın ki diye çıkışıyorum ara sıra :)
eklicem boncuklarımı yakında inşaAllah :)
Şehnaz, teşekkürler....
YanıtlaSilAyda, anasonun tadı pek anlaşılmıyor aslında ama illa ki olcak diye bir şart yok tabikide :)
YanıtlaSilhadi yapın için sıcak sıcak :)
oh afiyet olsun çok geçmiş de olsun tabi. Bilekliğinin son halini merak ediyorum. Çayını da not aldım deneyeceğim.sevgiler
YanıtlaSilbecerikli hanımsın vessalam,ama şu kış çayını deniycem böyle hastalıklı halime şifa olur belki,sevgiler
YanıtlaSiltarifi deneyeceğim ama kutu bir harika tam vintage. Bilekliği de merak ettim şimdi:)
YanıtlaSilkutu ne kadar güzel.
YanıtlaSilbirde bu elmalı çaydan canım çekti.
geç vakit yapıcam :)