21 Aralık 2011 Çarşamba

KIŞ ÇAYI VE ÖYLESİNE BİR POST İŞTE :)


Akşam yemeğinden sonra ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bu hafta kursta öğrendiğim bilekliği tekrardan yapayım dedim kendi bileğime göre, zira kursta yaptığım bana büyük oldu :)
Boğazlarım hala gıdı gıdı yapınca dedim birde şöyle güzel bir bitki çayı yapayım da ev halkı olarak sıcak sıcak içelim dedim....

Fotoğraftaki kutu benden epeyce büyük, üzerindeki bayan Fatma Girik :)
Annem gen kızken dikişe gittiğinde dikiş kutusu olarak kullanırmış.
Daha önceden ne kutusuyd diye merak edenlere hemen diyim
sakız kutusuymuş....
Eskilerin sakız kutusu bile ne orjinalmiş heyy gidi heyyy...
Şimdi de benim boncuk kutum oldu...:)

O ajandada bilekliğin yapım aşamaları yazıyor ne işi var onun orda demeyin hemen :)
Üzerindeki yuarlak şey misina :)
Kristaller,kum boncuk, çayım görüntüde olmayan patlamış mısırımla bir güzel yaptım bilekliğimi
eeee hani nerde diyenler için diyim kolumda :D
daha görüntülemedim kendisini
Sabah olsun güneş açsın ev aydınlansın güzel güzel çekiyim dimi :)


Kış çayıma gelince....
Tarifi lezzet dergisinden alınma
Bizim evde çok sevildi
Sık sık da yapıyoruz artık...
Ağrılı boğazlar için bire bir
Nasıl mı yaptım
hemen diyim....

2 elmayı kabuklarıyla küp küp doğradım tencereye aldım....
Üzerine bir litreden fazla su ekledim.
Bir kabuk tarçın, biraz karanfil, bir tutamda anason ekledim.
Beş dakika kaynattım sonrasında bal eşiğinde afiyetle içtim :)))))

Yapacaklara afiyet olsun şimdiden der herkese iyi geceler, bu postu gündüz okuyacaklara da iyi günler dilerim...

18 yorum:

  1. bak seeennn, harikaymis bu çay, olsa da içsem :((
    ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  2. ne guzel yapmissin keyfini.afiyette olursun her daim boyle insallah.cay tarifi yapilmak uzere not edildi.sevgiyle ve afiyetle insallah.

    YanıtlaSil
  3. Kutuya bayıldım, yapıyorsun yapıyorsunda hani nerede bu incik, boncuklar, çayınıda sevsinler :))

    YanıtlaSil
  4. ohh sıcacık misler gibi..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. eee iyiymiş bu bitki çayı, anason tadını benim kardeş pek sevmez ama onsuz denerim ben de.. Tarçınla elmenın olduğu herşeye taparım.

    YanıtlaSil
  6. mavi rüyam,bence de harika bir çay :)

    YanıtlaSil
  7. u.aydın, dedim biraz keyif yapıyım iyi gitti doğrusu :)

    YanıtlaSil
  8. Elif'in defterinden, teşekkürler ....

    YanıtlaSil
  9. Sedoş, eee gösterdim ya sana ama :)
    seviyolar o kutuyu herkes :) bende seviyorum hatta anneme diye başka saklamadın ki diye çıkışıyorum ara sıra :)

    eklicem boncuklarımı yakında inşaAllah :)

    YanıtlaSil
  10. Ayda, anasonun tadı pek anlaşılmıyor aslında ama illa ki olcak diye bir şart yok tabikide :)

    hadi yapın için sıcak sıcak :)

    YanıtlaSil
  11. oh afiyet olsun çok geçmiş de olsun tabi. Bilekliğinin son halini merak ediyorum. Çayını da not aldım deneyeceğim.sevgiler

    YanıtlaSil
  12. becerikli hanımsın vessalam,ama şu kış çayını deniycem böyle hastalıklı halime şifa olur belki,sevgiler

    YanıtlaSil
  13. tarifi deneyeceğim ama kutu bir harika tam vintage. Bilekliği de merak ettim şimdi:)

    YanıtlaSil
  14. kutu ne kadar güzel.
    birde bu elmalı çaydan canım çekti.
    geç vakit yapıcam :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...