18 Haziran 2018 Pazartesi

İSTRİDYE TATLISI












Malzemeler:

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Hamuru için:
1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yada margarin
1 çay bardağı ince kıyım ceviz
1 çay bardağı irmik
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
Un

Yapılışı:
Şerbeti için, malzemeleri tencereye alıp 5 dakika kaynatıp ocaktan alıp soğutun.

Hamuru için gerekli olan malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayın ve yassıltın.
Bıçakla yelpaze şeklinde çizikler atıp şekil verin.
Yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
Tatlı sıcakken soğuk serbeti üzerine dökün.  Tepsinin üzerini örtüp şerbetin çekmesini sağlayın.
Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun

*Hamura şeker eklenmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...